Türkiye armut üretimi ve ihracatında ilk on ülke arasında yer almaktadır. Armutun da birçok çeşidi vardır. En çok ihraç edilen çeşit Santa Maria'dır. Özellikleri: Uzun raf ömrüne sahip olması ve uzun süre saklanabilmesi, Güneş gören yerde kırmızı bir renk almasıdır. Şekil tabanda genişler. Olgunlaştığında rengi sarıdır. Diğer çeşitler: Deveci, Margaret, Williams, Akça, Ankara.
| Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
| NAR | x | x | x | x | x | |||||||
| İNCİR | x | x | x | |||||||||
| SULTAN ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | x | |||||
| ERGİN ÜZÜM | x | x | ||||||||||
| YALOVA İNCİSİ ÜZÜM | x | x | ||||||||||
| KIRMIZI KÜRE ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | ||||||
| ANTEP KARASI ÜZÜM | x | x | x | |||||||||
| KAYISI | x | x | x | |||||||||
| KİRAZ | x | x | x | x | ||||||||
| ÇİLEK | x | x | x | x | ||||||||
| ŞEFTALİ | x | x | x | x | x | |||||||
| NEKTARİN | x | x | x | x | x | x | ||||||
| ARMUT | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
| KARPUZ | x | x | x | x | ||||||||
| ELMA | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |