Türkiye'de mevsimine göre pek çok çilek çeşidi bulunmaktadır. Genel Özellikleri: Yüzeyi dokulu kırmızı renkli, meyvesi sert, tadı güzel ve çekirdeksiz, içi sulu, pembe renktedir. Türkiye'de şu çeşitler üretilmekte ve ihraç edilmektedir: Camarosa, Festival, Rubygen. Çilek üretiminde üretim kontrolü ve GLOBAL GAP uygulanmaktadır .
| Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
| NAR | x | x | x | x | x | |||||||
| İNCİR | x | x | x | |||||||||
| SULTAN ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | x | |||||
| ERGİN ÜZÜM | x | x | ||||||||||
| YALOVA İNCİSİ ÜZÜM | x | x | ||||||||||
| KIRMIZI KÜRE ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | ||||||
| ANTEP KARASI ÜZÜM | x | x | x | |||||||||
| KAYISI | x | x | x | |||||||||
| KİRAZ | x | x | x | x | ||||||||
| ÇİLEK | x | x | x | x | ||||||||
| ŞEFTALİ | x | x | x | x | x | |||||||
| NEKTARİN | x | x | x | x | x | x | ||||||
| ARMUT | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
| KARPUZ | x | x | x | x | ||||||||
| ELMA | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |