Türkiye'nin Marmara Denizi kıyılarında, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen doğal bir bitkidir. İncir sofralıktır ve kurutulabilir. Sarı ve beyaz incirler kurutulur; sarı, yeşilimsi ve mor incirler sofralık kullanıma yöneliktir. Türkiye dünyanın en büyük siyah incir ihracatçısıdır. İncirin pürüzsüz ve hafif yapışkan bir cildi vardır. Bir meyve - yaklaşık 65 gr., ince bir kabuğa sahiptir, içi genellikle pembe veya kırmızıdır.
| Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
| NAR | x | x | x | x | x | |||||||
| İNCİR | x | x | x | |||||||||
| SULTAN ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | x | |||||
| ERGİN ÜZÜM | x | x | ||||||||||
| YALOVA İNCİSİ ÜZÜM | x | x | ||||||||||
| KIRMIZI KÜRE ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | ||||||
| ANTEP KARASI ÜZÜM | x | x | x | |||||||||
| KAYISI | x | x | x | |||||||||
| KİRAZ | x | x | x | x | ||||||||
| ÇİLEK | x | x | x | x | ||||||||
| ŞEFTALİ | x | x | x | x | x | |||||||
| NEKTARİN | x | x | x | x | x | x | ||||||
| ARMUT | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
| KARPUZ | x | x | x | x | ||||||||
| ELMA | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |