Türkiye'de en çok üretilen ve ihraç edilen çeşit Crosby'dir. Bu çeşit çok erken yaşta başlar, açık ve koyu yeşil renkte, pürüzsüz kabuklu, yaklaşık 5-8 kg ağırlığındadır. Karpuzun kabuğu kalın, tohumları çok sulu ve içi kırmızıdır.
| Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
| NAR | x | x | x | x | x | |||||||
| İNCİR | x | x | x | |||||||||
| SULTAN ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | x | |||||
| ERGİN ÜZÜM | x | x | ||||||||||
| YALOVA İNCİSİ ÜZÜM | x | x | ||||||||||
| KIRMIZI KÜRE ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | ||||||
| ANTEP KARASI ÜZÜM | x | x | x | |||||||||
| KAYISI | x | x | x | |||||||||
| KİRAZ | x | x | x | x | ||||||||
| ÇİLEK | x | x | x | x | ||||||||
| ŞEFTALİ | x | x | x | x | x | |||||||
| NEKTARİN | x | x | x | x | x | x | ||||||
| ARMUT | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
| KARPUZ | x | x | x | x | ||||||||
| ELMA | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |