Ağırlıklı olarak Mersin, Bursa ve Çanakkale bölgelerinde üretilmektedir. Özellikler çeşide göre değişir. En karakteristik özellikleri turuncu zemin üzerine kırmızıdır; pürüzsüz, parlak veya tüylü cilt; meyve ağırlığı 120-150 gr; sert veya orta sertlik; kabuğu kalın; bir tohum; sulu sert veya yumuşak; içi sarı.
| Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
| NAR | x | x | x | x | x | |||||||
| İNCİR | x | x | x | |||||||||
| SULTAN ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | x | |||||
| ERGİN ÜZÜM | x | x | ||||||||||
| YALOVA İNCİSİ ÜZÜM | x | x | ||||||||||
| KIRMIZI KÜRE ÜZÜM | x | x | x | x | x | x | ||||||
| ANTEP KARASI ÜZÜM | x | x | x | |||||||||
| KAYISI | x | x | x | |||||||||
| KİRAZ | x | x | x | x | ||||||||
| ÇİLEK | x | x | x | x | ||||||||
| ŞEFTALİ | x | x | x | x | x | |||||||
| NEKTARİN | x | x | x | x | x | x | ||||||
| ARMUT | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |
| KARPUZ | x | x | x | x | ||||||||
| ELMA | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x |