Türk havuçlarının büyük çoğunluğu koyu turuncu renkte olmakla birlikte, telli ve mor havuçlar da bulunmaktadır. Standart havuçlar, uca doğru sivrilen silindirik şekilli, pürüzsüz yüzeyli ve yaklaşık 15-22 cm ölçülerinde uç kısmı küt olan olarak tanımlanmaktadır. uzunluğunda ve 2-3 cm. kalın. Yukarıda anlatılan havuçlar genellikle sofralarda tüketilirken, daha az oranda da sanayide kullanılmaktadır. İlaç ve kozmetik sanayinde kullanılan koyu mor havuçlar son dönemde ihraç ediliyor.
| Sütun1 | OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK |
| DOMATES | x | x | X | X | X | X | X | X | X | x | x | x |
| SALTALIK | X | X | X | X | X | X | X | x | x | x | ||
| HAVUÇ | x | X | X | X | X | x | x | x | ||||
| KABAK | X | X | X | X | X | |||||||
| BİBERLER | X | X | X | X | X | x | x | X | X | X | X | X |
| ICEBERG MARUL | X | X | X | X | X | X | X | X | ||||
| SOĞAN | X | X | X | X | x | x | x | X | X | X | X | X |
| KARNABAHAR | X | X | X | X | x | x | X | X | X | X | ||
| BROKOLİ | X | X | X | X |